Informatief

Scheidsrechtersvereniging Helmond en omstreken is opgericht in 1924 en telt momenteel 112 leden.Onze vereniging behartigt de belangen van haar leden binnen alle aspecten  van de voetbalsport. Zowel naar de KNVB als ook naar de voetbalverenigingen toe. Het doel van onze vereniging is om de kwaliteit (zowel fysiek als mentaal) van ons scheidsrechterscorps te waarborgen c.q. te verbeteren. Daarnaast dragen wij bij graag ons steentje bij om de onderlinge band met collega-scheidsrechters, voetbalverenigingen en de KNVB te verstevigen.

Een belangrijk aspect van de Scheidsrechtersvereniging Helmond en Omstreken is het verlenen van ondersteuning  bij eventuele calamiteiten aan haar leden. Enkele van onze hoofdactiviteiten zijn verder het verzorgen van spelregelavonden, trainingen en ontspanningsavonden voor haar leden.

Daarnaast verzorgen wij bij voetbalverenigingen binnen de regio 2 van de K.N.V.B. District Zuid II spelregelavonden of spelregelinstructies. Op deze speelse manier krijgen trainers, spelers en bestuurders beter inzicht in hoe spelregels worden toegepast in de praktijk. Het doel is om meer begrip en acceptatie te krijgen binnen voetbalverenigingen voor beslissingen die genomen worden door onze scheidsrechters.

Onze doelstelling
De Scheidsrechtersvereniging Helmond en Omstreken stelt zich ten doel de belangen van het scheidsrechterswezen op het gebied van het voetbalspel in de ruimste zin, in de regio 2 van de K.N.V.B. District Zuid II te bevorderen en te behartigen. Dit proberen we te bereiken door onder andere:

  • De kennis van de spelregels te verbeteren onder onze leden, scheidsrechters uit alle groepen, de verenigingscheidsrechters, voetballers en voetballiefhebbers bij de diverse voetbalverenigingen in de regio 2 van de K.N.V.B. District Zuid II.
  • Het bevorderen van een goede lichamelijke conditie van onze leden door onder andere het organiseren van een wekelijkse training.
  • Het bevorderen van samenwerking en kennismaking van onze leden onderling.

Als lid van de Scheidsrechtersvereniging Helmond en Omstreken staat een scheidsrechter sterker op het veld doordat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de scheidsrechter in optimale omstandigheden kan presteren tijdens zijn wedstrijd. In mindere periodes zullen wij een scheidsrechter steunen zodat deze weer snel en met zelfvertrouwen een wedstrijd tot een goed einde brengt.

Lid worden?

Van al deze voordelen kunt u ook profiteren!  U kunt namelijk al voor € 45,- per seizoen lid worden van de Scheidsrechtersvereniging Helmond en Omstreken. Als u echter eerst wat meer wilt weten over onze vereniging, vraag dan gerust nadere informatie bij een van onze bestuursleden of bezoek eens, geheel vrijblijvend, een van onze clubavonden of trainingen!